Vudu

Évekkel ezelőtt, külföldi pályafutásunk lezárásaként és esküvő nélküli nászútként 1 hónapot töltöttünk Távol - Keleten, konkrétan Thaiföldön és Kambodzsában. Persze aztán lett egy nagyon szűk körű esküvőnk ( mi ketten és az Anyáink voltak a tanúk ) egy korfui nászúttal, de sem addig, sem pedig ezután nem töltöttünk ilyen hosszú időt nyaralással.

Kambodzsában kb. 1 hetet voltunk Siem Reap városban, amitől nem messze található Angkor Wat a világ 7. csodája. Részlet a Wikipédiából :

Angkor-Wat a legjelentősebb templomegyüttes Angkorban, Kambodzsa északnyugati részén, 240 km-re Phnompentől, a Tonle Sap-tó közelében. II. Szurjavarman (a győzelem által védett) király uralkodása (1113–1150) alatt épült Ázsia legnagyobb vallási épületkomplexuma 50 000 munkás, 5000 szobrász és kőfaragó harminc évi munkájával. Angkorvat a khmer kultúra, művészetek aranykorának minden kincsében bővelkedik. Ma is működő vallási központ, fontos szerepet tölt be mind a hinduk, mind a buddhisták körében. A templom Kambodzsa jelképévé vált – megjelenik a nemzeti zászlón és címeren, és ez az ország fő turistalátványossága.


Több mindent hoztunk szuvenírként, többek között a helyi kézművesek által készített fából faragott Istenségfejet, amely előre és 2 oldalra néz. Ilyen : 



Amikor felépült a ház, a nappaliba tettük a kandallóra, tehát gyakorlatilag majdnem mindent lát az egész házban, kivéve a fürdőt, hálót és a 3. szobát / gyerekszobát.

Miért is mesélem ezt el ?

Mert még jóval ezelőtt, amikor Angliában éltünk, láttam az újságban egy kiállításmegnyitóról szóló cikket, képekkel illusztrálva. Volt ott egy kép, ami nagyon megfogott, azt éreztem rólunk szól, olyan érzésem volt, hogy szimbolikusan MI vagyunk a képen, ha meg kellene fogalmaznom egy pillanatot vagy egy érzést, ahogyan kettőnkről gondolkozom, ez lenne az.
Elmentünk a kiállításra és meg is vettük a kép reprintjét. Mindenféle keret nélkül feltettük az akkori egyetlen szobánk falára, az ágyunk fölé. Elterveztük, hogyha egyszer lesz saját lakásunk/házunk, akkor ezt a képet egy fehér keretbe fogjuk tenni és a gyerekszoba dísze lesz.
Aztán telt-múlt az idő, meglett az első, igazi saját lakásunk, ahol már volt egy olyan szoba, ami a lakóját várta, a kép fel is került a falára, amolyan babacsalogatónak, kabalának, stb. Mint tudjuk, sajnos a szobának nem lett lakója.

Aztán felépült a ház, ahol már újfent babonából nem babaszobának hívjuk a babaszobát, hanem csak egyszerűen 3. szobának. A kép itt is felkerült a falra.

Pár hónappal ezelőtt Sz. úgy döntött, hogy áthelyezi a képet a hálószobánkba, hátha ott nagyobb hatást fog kifejteni :-):-):-):-)

Múlt héten egyik este, amikor hazaértem, azzal fogadott, hogy volt egy olyan flash-e ( juj de csúnya szó, de az érzés nem fejezi ki a  flash szó lényegét ), hogy a kambodzsai fafaragvány elementáris negatív energiákat sugároz és mivel 3 oldalra is néz, szerinte ezek az energiák kihatnak az egész életterünkre, úgyhogy mennie kell. :-):-)  ( Mielőtt bárki olyasmire gondolna, nem, nem vagyunk bolondok! :-D ) Nem tehetem fel a padlásra sem, a fafaragványt a házból is el kell vinnünk.

Így felkerült az angliai madárlátta képünk a kandallóra és komolyan mondom, azóta sokkal pozitívabb és tisztább a tér, olyan mintha mindig is ott lett volna, mintha ott lenne a helye, alatta az esküvői képünkkel.




 

4 megjegyzés:

Bejus70 2013. június 3. 16:37  

Ja-ja, a múlt héten volt is egy ilyen cikk a neten, hogy maszkokat nem szabad a hálóban tartani, éppen valami ártó szellemek miatt... most, hogy említetted Te is, kiviszem a miénket én is...

Popi 2013. június 3. 16:51  

Mi kaptunk Thai földről egy szobrot, amiről azt mondták, nem szabad letörölni, legyen poros. Egy ideig bírtam :)

Estsanatlehi 2013. június 3. 22:12  

Óóó, deszép a festményetek!

Audrey 2013. június 14. 10:00  

hú, nekünk egy mexikóból hozott faragott maszk van a hálóban - lehet, hogy át kéne költöznie máshová?

Megjegyzés küldése

Magamról

Saját fotó
Ha megvan a Cél, az Út is meglesz hozzá. Amint megértetted, hogy a kudarc mindössze egy kitérő, már a siker útján vagy.

Rendszeres olvasók

Összes oldalmegjelenítés

Üzemeltető: Blogger.