Jessy, a legszebb spániel lány

2010. májusában hosszas könyörgés és minden női praktika bevetése után új családtag érkezett hozzánk.

Ő Jessy, szerelem első látásra :


Azóta már kicsit megnőtt, idén lesz 3 éves :


Persze a lehető legnagyobb a szerelem az Uram és a kutya között, pedig mielőtt beleegyezett volna, egyáltalán nem tudta elképzelni, hogy egyszer majd lesz kutyánk és legfőképpen spánielünk. Az volt a véleménye, hogy a spániel egy buta fajta. Pedig ismerte az én előző spánielemet is, de ő már nagyon öreg volt amikor megismerkedtek.
Nekem is nagyon furcsa volt, hogy mennyire más egy lánykutya mint egy kan, teljesen másképp viselkedik, sokkal ragaszkodóbb, bújósabb, nem olyan dominans és sokkal szocializáltabb.

Persze a kertünket ebben az évben ősszel próbáltuk megcsinálni, de egy dologgal nem számoltunk, mégpedig azzal, hogy van egy saját külön bejáratú kertészünk :-):-) Aki imád mindent cserjét kihúzni és hatalmas lyukakat ásni :-):-)

Jessy-ről tudni kell, hogy amikor nem vagyunk otthon, akkor kint van a teraszon és az egész kert az övé, van kutyaháza is, teljesen összkomfortos, úgyhogy télen sem fázik. Viszont ha otthon vagyunk, akkor Őnagysága is bejöhet a házba és éjszaka is bent alszik. Hiába lakunk kertes házban mégis minden nap meg van sétáltatva és hétvégenként igyekszünk egy hosszabb 1-2 órás sétára is elvinni vízpartra, vagy erdőbe.

De gondolom mondanom sem kell, hogy mennyire szeretem :-):-) Előrelátóan nem úgy hívom magam, mint a kutyások legtöbbje, hogy Anya, mert ezt az elnevezést a születendő gyerekek számára tartom fenn, hanem kevésbé prózai módon én vagyok : Jessy Mamija.  Folyamatosan beszélek hozzá és tudom abszurdul hangzik, de mindent ért :-):-) Persze tudom, hogy a jelzésekből, meg a hanglejtésből, de mi azért tudjuk, hogy ő egy kutyaszőrbe bújt ember, a legjobb barát aki csak létezik széles e Földön. 

1 megjegyzés:

Heniiii 2013. március 1. 22:34  

Heni, végre én is elolvashattalak :) ez a kutyalány egy tünemény! Ahogy olvastalak, látom, a nevünkön kívül is van egy pár hasonlóság közöttünk: magas vérnyomás, a korunk, kutyaszeretet :) Szurkolok Neked nagyon, ahogy te is támogattál sokat az elmúlt pár hétben! Várom a további bejegyzéseidet!

Megjegyzés küldése

Magamról

Saját fotó
Ha megvan a Cél, az Út is meglesz hozzá. Amint megértetted, hogy a kudarc mindössze egy kitérő, már a siker útján vagy.

Rendszeres olvasók

Összes oldalmegjelenítés

Üzemeltető: Blogger.