Kert és nyaralás

A sok izgalom közepette a kertünk is elkészült végre, a terasz befedve, a kisház csodaszép, a mini japánkert meg még szebb, zümmögnek az automata locsolófejek, a füvünk pedig olyan haragoszöld, hogy csak na :-):-) Jessy kennelje is kész, már ott a háza és nagy tető is van felette. Egyelőre még nem tökéletes, mert még 1-2 dolog ott van tárolva, de a hét elejétől Őnagysága a kennelben tartózkodik, amikor senki nincs otthon.

Annyira okos, hogy nagyon büszke vagyok rá. Igaz, hogy vettünk egy elemmel működő kutyatrénert, aminek 3 funkciója van : hangot ad ki, rezeg és az utolsó lehetőségként picit megüti árammal. A nyakára kell tenni mint a nyakörvet és távirányítóval lehet trénelni. Sz. kipróbálta az áramütést magán amikor a legmagasabb fokozatra volt kapcsolva, hát nem volt őszinte a mosolya :-)
Úgyhogy egyből levette a legkisebbre és megígérte, hogy csak a legeslegeslegeslegeslegvégső esetben fogja használni. Így is lett. Jó Falkavezérként már múlt héten elkezdte bezárni a kennelbe, hogy szokja már nem az övé az egész kert, illetve megnézzük, hogy mit csinál, mennyi ideig bírja anélkül, hogy szabadulóművészkedne. Mivel nem mentünk el otthonról, tehát tisztában volt vele, hogy a házban vagyunk, először türelmes volt, aztán kicsit arénázott, hogy menjünk már ki és engedjük ki, aztán pedig próbálkozott a kerítéssel. Kaparni próbálta, átdugni a fejét rajta. Ekkor jött a tréner. Sz. kb. három próbálkozásánál rezegtette meg, Jessy lemerevedett, nem tudta mire vélni a hangot és rezgést és képzeljétek azóta a kerítés közelébe sem megy, nagyon jól viselkedik és a héten már simán bent volt, minden gond nélkül. Tudja reggel is, hogy amikor mi megyünk dolgozni, akkor neki a kennelben a helye, megkapja a jutifalatot, aztán pedig várhat haza.

Persze minden délután, ahogy hazaérünk, rögtön séta következik, ez a jutalom a jó viselkedésért. Nem mellesleg pedig az egészségügyi dolgokat is jobb házon kívül végezni :-):-) Eddig úgy vettük észre, hogy a nagydolgokkal megvárja a sétát és nem piszkít a kennelbe. Aztán pedig szigorú felügyelet és trénernyakörv viselése mellett kint lehet velünk, rohangálhat és játszhat az egész kertben, este pedig simán jön be velünk a házba. A következő lépcsőfok, amire szeretnénk megtanítani, hogy mindent lehet, de a pisilést csakis a kennelben intézze. Ezért figyeljük, hogyha véletlenül letenné a fenekét, akkor azonnal szólás és rezegtetés, hogy irány a kennel. De annyira nem pisis kutya, hogy séta után másnap reggelig nem is csinál semmit. Ezen kívül van még olyan kő a vizében, ami állítólag megváltoztatja a vizelet PH értékét és nem ég ki a fű.

Mert azért azt semmiképpen nem szeretnénk, hogy kipisilje a gyönyörű kertet és a gyepszőnyeget, ezért döntöttünk a kennel mellett. Amikor pedig otthon vagyunk, akkor úgyis mindig velünk van és soha nem csinál semmi rosszat. De tényleg imádom azt az okos fejét, mert simán megértette és elfogadta az új szabályokat, készségesen együttműködik és úgy látom továbbra is kiegyensúlyozott és boldog kiskutya :-) :-) Nekünk pedig ez nagyon fontos :-)

Éppen, hogy elkészült minden a ház körül elérkezett a nyaralás / kikapcsolódás ideje. Pénteki napon fejezték be, mi pedig hétfőn indultunk Siófokra a Prémum Panoráma Wellness Hotelbe 5 napra. Jessy Anyósomnál volt, hogy a fű zavartalanul nőhessen.

Az ott töltött idő nem volt túl tartalmas, mert én ugye egyáltalán nem használtam a wellness részleget, csak pihentem a napozóágyakon és olvastam, olyan meleg nem volt, hogy Sz. a Balatonba mehessen, sokat sétáltunk meg pihentünk, meg aludtunk, de Sz. kicsit nyűgösködött. 
A szálloda nagyon szép, igényesen felújított, de a szoba alapterülete kb.7 négyzetméter egy kb. 2 négyzetméteres fürdővel, pici erkéllyel. Hát az én Uram úgy érezte magát, mint egy űzött vad. A kaja nagyon jó volt, arra semmi panaszunk nem lehetett, az összes többi szolgáltatásra viszont annál inkább. Egy 4 csillagos  szállodától sokkal profibb szervízt várnék el. 1 nappal hamarabb haza is jöttünk mert Sz. egyik rokonának a 30. házassági évfordulós bulijára voltunk hivatalosak. Igy Sz. még ki is örömködhette magát a hétvégén a kertben :-):-):-)

Tanulság : el kell menni otthonról, hogy rájöjjünk mekkora luxusban is élünk és milyen hiperszuper jó is nekünk :-):-):-)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Magamról

Saját fotó
Ha megvan a Cél, az Út is meglesz hozzá. Amint megértetted, hogy a kudarc mindössze egy kitérő, már a siker útján vagy.

Rendszeres olvasók

Összes oldalmegjelenítés

Üzemeltető: Blogger.